donderdag 29 juni 2023

Oud Hollandse erwtensoep

Oud Hollandse erwtensoep
Ingredienten 250 gram verse worst of varkensstaarten, 250 gram platte ribben, runderbouillon zelfgemaakt, 250 gram ui, 250 gram prei, 250 gram knolselderij, 3 aardappelen, bosje bladselderij. Het selderijblad met vitamine C, verteerd weer beter vet. Bereiding Snijd eerst al je ingrediënten in blokjes en het vlees in stukken, breng 2,5 liter water incl. je eigengemaakte bouillon aan de kook met de spliterwten erin, blijf er wel bij en roer diverse keren, anders blijven de erwten op de bodem liggen en kan het aanbranden. Voeg alle ingrediënten toe en laat alles op een laag pitje en af en toe roeren pruttelen. De snert moet ongeveer 2 uren borrelen op een laag vuurtje De snert is lekker met zelfgemaakte glutenvrijestokbrood, het broodje kunnen we op smaak maken met zeekraal, knoflook, basilicum en oregano, waardoor we ook nog eens de gezondheidsvoordelen van deze kruiden hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kostentoelichting Orthomoleculair indicatierapport en consulteringen

Een indicatierapport ontstaat uit aangeleverde zelfkennis en wordt verzameld met de volgende tools, die ingevuld worden via Google formulier...