Voor inzicht betreffende je gezondheid, in alles wat in onze snelle samenleving onduidelijk is geworden, scheppen we samen weer orde en vertrouwen
donderdag 29 juni 2023
Runderbouillon
Verse Runderbouillon
Ingredienten
Ongeveer 1 kilo schenkel en mergpijp en botten met vlees zoals rib of nekbotten (vraag je slager ernaar). Mergpijp geeft smaak en daar zitten weer specifieke nutriënten in.
• Ongeveer 3 liter water;
• 100 ml limoen, vers geperst in een limoenpers;
• 2 Wortels;
• 2 uien, kan cholesterolgehaltes balanceren;
• 1 stuk prei;
• 2 selderijstengels;
• 5 takjes tijm, het kruid is heilzaam bij ademhalingsklachten;
• 2 laurierbladeren;
• 1 tl peperkorrels, geplet;
• 1/2 bosje peterselie, stimuleert de lever en heeft een reinigende werking op het bloed;
• Zeekraal of zeezout;
• Soeppan;
• Soeplepel;
• Snijplank;
De soepketel heel breed inzetbaar
De soepketel is ook uitermate geschikt voor gebruik op zelfbedienings-buffetten. Ook inzetbaar voor het warmhouden van sauzen, kerriespijzen, hotdogs, sateh etc. De warm-houdketels zijn ook te gebruiken in foodtrucks, verjaardagen, buitenactiviteiten. Ook bij evenementen als sport in te zetten, zo is er altijd iets warms om het lichaam te herstellen van inspanning.
Bereiding
Zet de schenkel en mergpijp onder water in een grote pan met de azijn, laat 1 uur staan. Braad ondertussen de botten met vlees aan in een braadpan of in de oven op 180°C tot ze mooi bruin zijn (er zijn ook recepten die deze stap overslaan).
Voeg het gebraden vlees en kruiden toe
Voeg het gebraden vlees toe aan de botten in de pan en voeg de tijm, de laurierbladeren en de peperkorrels toe. De groenten en de peterselie voegen we pas toe na ongeveer 10 minuten, gebruik voldoende koud water toe zodat alles onderstaat. Het is belangrijk om met koud water te beginnen, als de ingrediënten langzaam opwarmen in het water openen de vezels beter.
Laat de ingrediënten langzaam opwarmen
Als de groente en kruidenvezels open gaan staan, komen de sappen vrij die smaak geven. Zorg wel dat je minimaal 2 cm overhoudt onder de rand van de pan want het volume neemt nog wat toe tijdens het koken.
Als de bouillon kookt
Als het kookt zal er schuim omhoog komen. Haal dit weg met een schuimspaan, lepel of een melkzeefje (het schuim kan de bouillon een vieze smaak geven). Zet het vuur daarna zachter en laat op laag vuur sudderen (net niet koken). Als je een slowcooker hebt, kan je het in de slowcooker gieten en die op de lage stand zetten.
Bouillon veel werk, wat is het verschil met bouillonblokjes
Laat het aftreksel van het kooknat minimaal 12 uur sudderen, maar het kan zelfs 72 uur. Voeg een beetje limoen toe, zodat de voedingsstoffen beter uit de basis ingrediënten van de soep gehaald kan worden. Bij kant en klare bouillonblokjes, krijgen we teveel zout binnen.
Haal de botten uit de soep, zeef het vocht dan door een vergiet
Voeg de stukken vlees en eventueel merg dat nog in de botten zit weer toe. Eventueel kan je het nu ook op smaak maken met zout, maar dat kan je ook doen op het moment dat je de bouillon gaat gebruiken.
Laat in de koelkast afkoelen
Er komt een laag vet bovenop als het afgekoeld is, schep dat er af. De bouillon zelf lijkt nu wel gelatine, dan hebben we de juiste voedingsstoffen te pakken! Verdeel de aromatische vloeistof gemaakt van vlees en groenten in kleine bakjes.
De getrokken bouilonsoep zit vol eiwitten, voor spierherstel
Biografie, missie en visie van Albican
Mijn leven was een aaneenschakeling van gebeurtenissen, dat ik ze ooit nog zou gebruiken in mijn eigen bedrijf, wie had dat ooit kunnen bedenken. Vele banen als persoonlijk-adviseur heb ik mogen bekleden, de ene keer als beroepsopleidingen adviseur, dan als Recruiter of intercedent en ooit regelde ik uitvaarten voor mensen, die terminaal waren. Wat er ook op mijn pad kwam, het werd een succes en werkte met mijn hart vol passie en ontmoette zoveel liefdevolle mensen in bijzondere situaties, tot een burn-out. Door mijn positieve instelling, wist ik mijn leven op te pakken en ging studeren
Ik nam de tijd voor mijn herstel en net op het moment, kreeg ik een leuke parttime baan aangeboden. Van lieverlee kwam ik weer dichter bij mijzelf en ging studeren, immers werkte ik parttime en die kans, zou niet snel meer voorbij komen. In 2011 begon ik met mijn eerste studie, Orthomoleculair therapeut, na het behalen van mijn diploma, volgde de opleiding voedingsdeskundige en chakra en aura healing.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Kostentoelichting Orthomoleculair indicatierapport en consulteringen
Een indicatierapport ontstaat uit aangeleverde zelfkennis en wordt verzameld met de volgende tools, die ingevuld worden via Google formulier...
-
Zoete aardappelen en spinazie schotel Ingrediënten • 1 zoete aardappel ; • 150 gr verse spinazie; • 1 tl nootmuskaat; • Peper; • Zeekr...
-
Verse Runderbouillon Ingredienten Ongeveer 1 kilo schenkel en mergpijp en botten met vlees zoals rib of nekbotten (vraag je slager ernaar)...
-
Oud Hollandse erwtensoep Ingredienten 250 gram verse worst of varkensstaarten, 250 gram platte ribben, runderbouillon zelfgemaakt, 250 g...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten