dinsdag 2 juli 2019

De darmmicrobiota en de invloed van maagzuurremmers

Verminderd maagzuur kan zorgen voor een toename van ongunstige bacteriën in de dunne darm. Toename van ongunstige bacteriën in de dunne darm kan een opgeblazen gevoel geven. De druk die daardoor ontstaat op de maag kan leiden tot een reflux.
1. Maagzuurremmers, zoals omeprazol, ranitidine en calciumcarbonaat, verminderen de hoeveelheid maagzuur in de maag.
2. Afname maagzuur Voldoende maagzuur is belangrijk voor de vertering van voedsel (eiwitten), de opname van vitamine B12 en magnesium en als barrière tegen het binnendringen van ongunstige bacteriën.
3. Bacteriële overgroei Wanneer ongunstige bacteriën die de maag hebben overleefd en onverteerde eiwitten in de dunne darm terecht komen, dan kan dit leiden tot een overgroei aan ongunstige bacteriën, ook wel ‘small intestinal bacterial overgrowth’ (SIBO) genoemd
5. Reflux Een opgeblazen gevoel geeft een verhoogde druk op de maag, wat opnieuw kan leiden tot het gevoel van brandend maagzuur (reflux).
4. Opgeblazen gevoel Een overgroei van ongunstige bacteriën in de darm kan leiden tot een opgeblazen gevoel, winderigheid en buikpijn. Een opgeblazen gevoel en buikpijn direct na het eten kunnen duiden op een SIBO.
SIBO staat voor: Small Intestinal Bacterial Overgrowth. Een bacterie overgroei in de dunne darmen.
Symptomen van SIBO zijn: constipatie, diarree (of diarree afgewisseld met constipatie), misselijkheid, opgeblazen buik, gasvorming, buikpijn, tekort aan B12 en andere vitaminen en mineralen, huidklachten, chronische ziektebeelden, zoals fibromyalgie, CVS, diabetes & verteringsproblemen.
SIBO tast het slijmvlies aan in de darm of maag, waardoor er lekkages kunnen ontstaan en vitaminen en mineralen niet meer goed opgenomen worden en afvalstoffen kans zien om via de darmwand de bloedbaan binnendringen en zo bij organen komen om de ontstekingen verder uit te breiden.
Doe een gratis test voor de lekkende darm/maag indicatietest
Doe de test: ➠ http://bit.ly/indicatie-test

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Limoen het vitamine C bommetje bij griep

Als je elke dag een limoen eet, kun je niet zo snel griep krijgen. Het drukke leven maakt het vaak onmogelijk om een voedzaam ontbijt te ...