De mango kan je lever een handje helpen te ontgiften. We halen veel giftige stoffen uit de omgeving. Als voorbeeld alcohol, cafeïne en heel veel stoffen die het lichaam van nature zelf niet kan verwerken. De lever heeft het daardoor zwaar te voorduren. Voedingstoffen worden uiteindelijk minder gemakkelijk opgenomen door maag en darmen. Het kost het lichaam veel energie en vitamine B om al die stoffen te verwerken. Wist je dat de huid communiceert met de lever en als het niet goed met je huid gaat, dat ook een teken kan zijn, dat je lever niet goed werkt. Uiteindelijk zal je zelfs beter je slapen als de lever in gezonde conditie is.
Doe de test: ➠ http://bit.ly/indicatie-test ( Indicatietest lekkende slijmvliezen, maag/darm kanaal)
Kipreepjes met mango-avocadosalsa
Ingrediënten
• 500 kip;
• Zeekraal of kelpzout
• 1 rijpe mango
• 3 tenen knoflook
• 1 kleine zoete aardappel
• IJsbergsla
• 1 limoen
• Peper
• 8 radijsjes
• Tabasco
• 2 eetlepels gehakte koriander
• Sjalotjes
• Rijstvliesolie, of geraffineerde kokosolie
• Zilvervliesrijst
• 500 kip;
• Zeekraal of kelpzout
• 1 rijpe mango
• 3 tenen knoflook
• 1 kleine zoete aardappel
• IJsbergsla
• 1 limoen
• Peper
• 8 radijsjes
• Tabasco
• 2 eetlepels gehakte koriander
• Sjalotjes
• Rijstvliesolie, of geraffineerde kokosolie
• Zilvervliesrijst
Bereidingswijze:
Snijd de zoete aardappel in stukken en kook deze gaar, snijd de zoete aardappel later in stukjes. De limoen wassen, schil raspen en limoen uitpersen. Mango en avocado schillen en in kleine blokjes snijden. Vermengen met 3 eetlepels limoensap. Radijsjes en lente-ui schoonmaken en in stukjes snijden. Alles met de gehakte koriander vermengen en voeg de limoenrasp toe. 1 eetlepel palmsuiker erbij. Deze salsa een uurtje afgedekt in de koelkast laten staan. Zilvervliesrijst koken. Kip in reepjes snijden, voeg zeekraal of kelpzout en peper toe. Knoflookteentjes en sjalotjes in plakjes snijden. Olie verhitten en bak de reepjes kip, met de plakjes knoflook en sjalotjes, voeg de zoete aardappel toe en bak de salsa nog 5 minuten mee. Serveren met rijst, sla en wat plakjes radijsjes
Snijd de zoete aardappel in stukken en kook deze gaar, snijd de zoete aardappel later in stukjes. De limoen wassen, schil raspen en limoen uitpersen. Mango en avocado schillen en in kleine blokjes snijden. Vermengen met 3 eetlepels limoensap. Radijsjes en lente-ui schoonmaken en in stukjes snijden. Alles met de gehakte koriander vermengen en voeg de limoenrasp toe. 1 eetlepel palmsuiker erbij. Deze salsa een uurtje afgedekt in de koelkast laten staan. Zilvervliesrijst koken. Kip in reepjes snijden, voeg zeekraal of kelpzout en peper toe. Knoflookteentjes en sjalotjes in plakjes snijden. Olie verhitten en bak de reepjes kip, met de plakjes knoflook en sjalotjes, voeg de zoete aardappel toe en bak de salsa nog 5 minuten mee. Serveren met rijst, sla en wat plakjes radijsjes
Mango bewaren en wanneer eetbaar
Mango is een heerlijke, sappige fruitsoort, als je de mango koopt, let er dan op, dat de mango geen donkere plekken aan de buitenkant heeft, want dan is de mango binnen ook niet goed. De beste mango heeft een gerimpeld huidje en hoeft niet op de fruitschaal. Het beste bewaar je de mango in een koelkast lade en dan blijven ze nog ruim een week goed, ze zijn dan zalig.
Mango is een heerlijke, sappige fruitsoort, als je de mango koopt, let er dan op, dat de mango geen donkere plekken aan de buitenkant heeft, want dan is de mango binnen ook niet goed. De beste mango heeft een gerimpeld huidje en hoeft niet op de fruitschaal. Het beste bewaar je de mango in een koelkast lade en dan blijven ze nog ruim een week goed, ze zijn dan zalig.
Meer gezonde tips: ➠ https://www.albican.nl/Welzijn,-Voeding-kruiden/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten