donderdag 27 juni 2019

Serotonine tekort, PDS en fibromyalgie

Serotonine PDS, afwisselende constipatie en diarree.
Serotonine heeft invloed op de zenuwen, als je een laag niveau aan serotonine in de darm hebt dan is dit proces waarschijnlijk veel trager, wat kan leiden tot constipatie.
Als de levels hoog zijn, dan kan dit proces worden versneld en ontstaat diarree. Bij vele mensen met PDS is aangetoond dat veranderde serotonine levels, PDS-diarree of constipatie kunnen veroorzaken.
Fibromyalgie, serotonine tekort en pijn
Veel mensen met fibromyalgie hebben problemen met slapen, hierdoor raakt de stofwisseling op de hobbel waardoor het immuunsysteem verzwakt wordt. Verder is serotonine ook belangrijk om pijn te verminderen. De hersenen zijn verbonden met de darmen, zo haalt het de energie, voor bijvoorbeeld denken, leren, maar dan moeten er wel voedingstoffen op voorraad zijn.
Onderzoek van een serotonine tekort
Het probleem is dat we een serotonine tekort niet altijd kunnen onderzoeken. Er kan uiteindelijk wel een test worden gedaan. Maar daarbij kan nooit de gehele hoeveelheid worden opgemeten, het beste kun je zorgen dat je maag en darm slijmvliezen gezond zijn, omdat serotonine daar wordt aangemaakt, daarbij moeten we het ook de juiste voeding aanbieden.
Gratis PDS indicatietest op de website
Doe deze in combinatie met de indicatietest lekkende darm/maag.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kostentoelichting Orthomoleculair indicatierapport en consulteringen

Een indicatierapport ontstaat uit aangeleverde zelfkennis en wordt verzameld met de volgende tools, die ingevuld worden via Google formulier...