woensdag 12 juni 2019

Endometriose kan slijmvliezen, door heel het lichaam aantasten

Endometriose kan slijmvliezen, door heel het lichaam aantasten

Goedaardige woekeringen van functionerend baarmoederslijmvlies die zich kunnen openbaren op de inwendige en uitwendige geslachtsorganen, maar ook in de darmen, de blaas, de longen, de spierwand van de baarmoeder en andere plaatsen. Dit slijmvlies reageert op dezelfde wijze als het normale baarmoederslijmvlies op de hormonale prikkels.


Endometriose kan een ernstige aandoening zijn, waarbij kleine eilandjes van het baarmoederslijmvliesweefsel zich op plaatsen bevinden waar ze niet thuishoren: Zoals op de eileiders, het baarmoederspierweefsel en de buitenwand van de baarmoeder en andere bekkenorganen, de dikke darm, de blaas en de binnenkant van de bekkenholte. Bij elke menstruatiecyclus reageren die cel groepen precies zo op de eierstokhormonen als de baarmoederslijmvliescellen. Ze worden groter en sterker doorbloed en bloeden bij de menstruatie in het omliggende weefsel. Zo'n bloeding, hoe klein ook, ze kunnen ontstekingen veroorzaken.

Lees meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kostentoelichting Orthomoleculair indicatierapport en consulteringen

Een indicatierapport ontstaat uit aangeleverde zelfkennis en wordt verzameld met de volgende tools, die ingevuld worden via Google formulier...