woensdag 12 juni 2019

Lymfoedeem



Lymfoedeem kan na operatie, ziekte of ongeluk optreden, meestal verdwijnt dit na enkele weken. Het gebeurd ook wel eens dat lymfoedeem niet wegtrekt. 

Lymfoedeem kan het meest voorkomen bij de volgende operaties: Verwijdering van de poortwachtersklier (de belangrijkste lymfeklier), het is ook de eerste klier waar tumorcellen naar toe gaan; Klierverwijdering uit het bekken of halsgebied. 

Herkenningspunten Zichtbare lymfoedeem komt vaak voor in armen of benen. 

Hoe werkt het lymfesysteem Het lymfesysteem is een weg dat tussen de ruimte van de cellen naar het bloed kan vloeien en is één van de voornaamste wegen van voedselopname uit het spijs verteringskanaal. De lymfecirculatie is van groot belang voor de afvoer van afval stoffen uit de weefsels. Bij blokkade zal het vocht zich ophopen (lymfoedeem) en een volgend stadium is dat afvalstoffen niet meer afgebroken worden en zich gaan opstapelen. 

De klachten die dan kunnen ontstaan zijn: ontstekingen, zwellingen, vermoeidheid, een zwaar gevoel, pijn, beperkingen in de beweging, huidafwijkingen en infecties. 

Belangrijk kan zijn de juiste voeding te eten, zoals: zonnebloemolie, zonnebloempitten (zonder zout), groene groenten en een goede kruidenthee om je lever te reinigen, drink voldoende water of ander vocht, zodat de afvalstoffen weg kunnen en vergeet niet te bewegen, als dit kan. Zo kun je een begin maken. 

Helaas zal het niet zo eenvoudig zijn. Er zijn allemaal natuurlijke middelen op de markt die kunnen helpen. 

Bezoek altijd eerst een arts voor een juiste diagnose, belangrijk is ook, dat er naar het totaal plaatje gekeken wordt, wat er jouw lichaam gebeurd. 

Wat kan ik voor jou doen: naast mijn kennis, heb ik een vademecum, gericht op de natuurgeneeskunde, voor mijn praktijk ben ik daarvoor geabonneerd en deze wordt per kwartaal bijgewerkt. 

Mijn onderzoekmethoden zijn: Een anamnese, indicatietesten, lab onderzoeken 

Dit artikel heb ik beperkt voor een teveel aan informatie. Voor vragen over een bepaald soort lymfoedeem, stuur een chat of laat een bericht achteronder deze informatie.

Coaching bij Hooggevoeligheid en Timemanagement
• Chakra & Aura onderzoek

Gratis telefonisch spreekuur 
Maandag tot Vrijdag, van 11.00 tot 12.00
Of maak even een afspraak, is ook gratis 
Bel: 06-41979305

Mogelijkheden: 
• Telefonisch consult of per videochat;
• Praktijk consult in Roosendaal 
• Gratis kennismakingsgesprek


【 Nieuw 】
Consult zonder onderzoek
Onderzoek zonder consult

Prijslijst




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kostentoelichting Orthomoleculair indicatierapport en consulteringen

Een indicatierapport ontstaat uit aangeleverde zelfkennis en wordt verzameld met de volgende tools, die ingevuld worden via Google formulier...